Knasende, sprø granola

Vi har fått lov til å dele en av Frøken Holms oppskrifter igjen. Dette er en sunn og deilig granola som du kan nyte til frokost hver eneste dag. Den gir jevnt blodsukker, masse energi og god metthetsfølelse. Server den med biola, som Frøken Holm gjør, eller bare ha litt melk over. Ønsker du å lese litt om generell helse kan du besøke bareholm.no 

31230494_511072262622168_8160071119437561856_n

 

Den deilige granolaen lager du slik: 

(Hun lager en kjempestor porsjon når hun først er i gang)

 

-Sett komfyren på 160°c

-Finn frem et stekebrett og disse ingrediensene:

 

1 pose hasselnøtter

1 pose mandler

1 pose valnøtter

1/2 pose kokosmasse

150 gr solsikkefrø

150 gr gresskarkjerner

100 gr linfrø

100 gr sesamfrø

200 gr soyaflak (ligner på cornflakes)

150 gr Sukrin Gold

100 gr Cocosa eller annet bra fett

2 ss kanel

1 ss kardemomme

1/2 ts salt

 

-Hakk opp mandler og valnøtter. Hasselnøttene kan være slik de er.

-Bland alle ingrediensene godt og bre det utover stekebrettet. Du får akkurat plass uten at det renner utenfor kantene!

-Stek granolaen først i 15 minutter, så åpner du ovnsdøra og blander granolaen godt, slik at alt blir stekt.

-Stek videre i 15 minutter til.

-Avkjøl granolaen helt og tilsett hakket sjokolade, tørkede bær eller annet om du vil, men det er ikke nødvendig. Den er god nok som den er.

-Oppbevares på glass eller i tett boks.

31265224_511072295955498_7537255369223962624_n